روزانه هزاران شرکت تولیدی و توزیعی در خط تولید از انواع چسب های صنعتی استفاده می کنند. در صنایع بسته بندی نوشیدنی ها ، صحافی کتاب ، مونتاژ مبلمان، تولید پاکت یا غیره، استفاده از یک چسب قابل اعتماد و با کیفیت در خط تولید شما می تواند تفاوت بین بهره وری بالا و هزینه های بالای تولید باشد. اما از کجا بدانید چه نوع چسبی برای صنعت خود نیاز دارید و چگونه شرکتی را پیدا می کنید که چسب قابل اطمینان تولید میکند؟
چسب گرما ذوب
در بازار انواع مختلفی از چسب موجود است که تا حد زیادی محبوب ترین نوع، چسب های گرما ذوب می باشند. چسب های گرماذوب دارای پایه پلیمری هستند و ماهیت آنها ترموپلاستیک است ، به این معنی که در دمای اتاق جامد هستند. معمولا به صورت میله ای یا گرانول استفاده می شوند که با خنک شدن مواد به فرم جامد تبدیل می شوند. از آنجا که در چسبهای گرما ذوب از آب یا حلال استفاده نمی شود، زمان تثبیت آنها بسیار سریع است که باعث می شود محبوب ترین نوع چسب صنعتی باشند.
انواع چسب های گرما ذوبدو نوع از محبوب ترین چسب های گرما ذوب: اتیلن-وینیل استات (EVA) و پلی الفین یا متالوسن هستند. بیایید نگاهی دقیق به این دو نوع مختلف بیندازیم.
1. اتیلن وینیل استات (EVA): این فرم از چسب گرما ذوب با کاغذ، چوب و مواد سلولزی به خوبی کار می کند و طیف گسترده ای از فرمولاسیون دارد. این چسب ها سریع تثبیت می شوند و خواص مقاومتی قوی دارند و در دمای متوسط عمل می کنند. از آنها در صنایع بسته بندی ، کاغذ ، خودرو و مونتاژ استفاده می شود و به طور کلی نوع مقرون به صرفه ای از چسب گرما ذوب است.
2. پلی الفین: این چسب های گرما ذوب با پایه متالوسن کاتالیز شده ساخته می شوند و دارای کیفیت چسبندگی عالی و سرعت تثبیت بیشتری هستند. همچنین بسیار مقاوم است و دامنه وسیعی از دما را پوشش می دهد. این چسب ها همچنین در صنایع بسته بندی ، تبدیلی و مونتاژ استفاده می شود ، اما در محدوده فرمولاسیون محدودی موجود است. به طور کلی گران ترند ، اما به طور قطع مقرون به صرفه ترند.
صنایع
چسب های صنعتی خدمات گسترده ای از صنایع را در بر میگیرند، از کاغذ و بسته بندی گرفته تا نجاری و صنعت خودرو. از چسب های گرما ذوب معمولاً برای آب بندی و مونتاژ جعبه و کارتن، صحافی، چوب، فیلتر هوا و صنعت دستمال کاغذی استفاده می شود.
مزایا
استفاده از چسب های گرما ذوب مزایای بسیاری دارد. چسب های گرما ذوب سرعت تثبیت بسیار سریعی دارند و از ویژگی های مقاومتی بالایی برخوردار هستند. بسته به فرمولاسیون مورد استفاده در طیف گسترده ای از دما و صنایع قابل استفاده هستند و از کیفیت چسبندگی بسیار خوبی نیز برخوردار هستند. با توجه به ویژگی های اقتصادی و کیفیت چسب های گرما ذوب به محبوب ترین چسب صنعتی تبدیل کرده که در حال حاضر در بازار موجود است.
چسب های پایه آب
نوع دیگری از چسب های صنعتی با محبوبیت کمتر اما به همان اندازه پویا ، خانواده چسب های پایه آب است. این چسب ها یا به عنوان یک محلول از قبل مخلوط شده یا به صورت پودرهای خشک فرموله شده به تولید کنندگان و توزیع کنندگان عرضه می شوند. برای فعال شدن چسب باید با آب مخلوط شود. چسب های پایه آب معمولاً به عنوان مخلوط های امولسیونی که با تبخیر شدن محتوای آب آنها به مواد چسبنده تبدیل می شوند ، استفاده می شوند.
انواع چسب های پایه آب
چسب های پایه آب ممکن است به اندازه چسب های گرما ذوب در اکثر صنایع محبوب نباشند ، اما کاربردهای بسیار متنوعی دارند که باعث می شود آنها به همان اندازه در نوع خود محبوبترین باشند. بیایید نگاهی کوتاه به انواع چسب های پایه آب موجود در بازار بیندازیم.
1. چسبهای نشاسته ای / دکسترین: این چسب های پایه آب حاوی پایه نشاسته ای هستند که منجر به پیوند انعطاف پذیرتر اما جامدتری می شود. این موارد معمولاً برای کاربردهای کاغذی مانند صحافی استفاده می شود.
2. چسب های پروتئین / سزین: مشتق شده از پروتئین های موجود در شیر حیوانی است که برای ساخت چسب کازئین استفاده می شود. برای برنامه هایی که به یک زمان تنظیم شده سریع نیاز دارند مناسب است.
3. چسب های رزین / پلیمر استات: ساخته شده از پلیمرهای امولسیونی مانند وینیل و اتیلن وینیل استات. این امولسیون ها مخلوط سفید روشن ایجاد می کنند که در صورت خشک شدن پیوند شفاف و انعطاف پذیری ایجاد می کند و آن را برای صنایع کاغذ ، نجاری و پلاستیک ایده آل می کند.
4. چسب های لاتکس: ساخته شده از الاستومرهای امولسیون شده (لاستیک). بسته به فرمولاسیون خاص ، این چسب ها یا پیوند جامد یا پیوند انعطاف پذیرتری ایجاد می کنند که در کاربردهایی مانند تمبر و تولید پاکت و برای اتصال پارچه و چوب استفاده می شود.
صنایع
چندین صنعت به طور منظم از چسب های پایه آب برای کاربردهای تولید و توزیع خود استفاده می کنند. صنعت کاغذ از این چسب ها برای صحافی و اتصال رول های کاغذی استفاده می کند، در حالی که صنایعی مانند شرکت های تولید کننده بطری نوشیدنی از این چسب ها برای بسته بندی و ثابت کردن برچسب های شرکت در بطری هایی که به طور منظم در معرض درجه ای از رطوبت هستند استفاده می کنند.صنایع دیگری که در استفاده از چسب های پایه آب سود می برند : صنایع نجاری ، صنایع پلاستیک و پارچه به عنوان مواد ورقه ای در صنعت هنرهای گرافیکی است.
مزایا
استفاده از چسب های پایه آب چندین مزایا دارد. چسب های پایه آب به دلیل توانایی اتصال طیف وسیعی از بسترها در صنایع مختلف کاربرد دارند. آنها همچنین در سطح بالایی از رطوبت و در طیف وسیعی از دما پایدار مانده و پیوندهای بسیار محکم و با دوام تشکیل می دهند. چسب های پایه آب همراه با انعطاف پذیری و کاربرد اقتصادی می توانند با استفاده از چندین روش از جمله فناوری پاشش اسپری و رول استفاده شوند.
نظر خود را بنویسید