امروزه شرکتهای متعددی از محیط کار ترکیبی استفاده میکنند، بنابراین باید توجه بسیار زیادی نسبت به این موضوع که ایجاد اعتماد (هم میان کارمندان حضوری و هم کارمندان دورکار) داشته باشیم. این سازمانها باید مطمئن شوند که استراتژیهای ساخت جلب اعتماد آنها شامل هر دو گروه نیروی کارشان میشود. در همین راستا، چند پیشنهاد ساده و کاربردی برای ایجاد یک فرهنگ و محیط مبتنی بر اعتماد را برای شما مطرح خواهیم کرد.
رهبری و مدیریت سازمان باید پا پیش بگذارد
این جملهی معروف که مردم به سازمانهای مختلف ملحق میشوند و مدیران سازمانهای قبلی را ترک میکنند امروزه بیش از هر زمان دیگری صادق است. جای تعجبی هم نیست، چرا که یک گسست در حلقههای ایجاد اعتماد در شرکت و بین مدیر و کارمندان رخ داده است.
بنابراین، چه کسی مسئول اعتمادسازی در یک سازمان است؟ در واقع، همه مسئول هستند. اعتمادسازی در مدلهای سازمانی به عوامل مختلفی (برای مثال: روابط فردی) بستگی دارد که نیازمند همکاری تمام افراد است. در نتیجه، همانند فرهنگ سازمانی، تمام افراد مسئول ایجاد حس اعتماد هستند.
ولی اگر بخواهیم به منشاء اصلی و خاصی اشاره کنیم که وجود آن باعث دوام این احساس اعتماد در آینده هم میشود، باید عنوان کنیم که پارادایم اعتمادسازی از راس و بالای شرکت شروع میشود. در واقع، مدیران و رهبران اصلی شرکت باید پیامهایی شفاف ارسال کنند.
اگر مدیران سازمان ارتباط کافی با بخشهای تحت مدیریت خود برقرار نکنند، حتی یک عدم شفافیت کوچک هم میتواند منجر به شک و تردید شده و اعتماد را از بین ببرد. برای مثال، سیاستهای کاری مختلفی را تصور کنید که ایمنی کارمندان در آنها در نظر گرفته نشده است. فقدان مسیرهای شغلی مشخص، دستورات واکسن مبهم و شرایط کاری بسیار بیثبات و متغیر هم جزو سایر مثالهایی است که میتواند بهسرعت منجر به احساس بیاعتمادی به شرکت و مدیریت شود. بنابراین، سکوت شرکت و عدم شفاف سازی، در کنار دورکاری، سوءبرداشتها را تقویت کنند. به همین خاطر، مدیرها همیشه باید بسیار واضح و بهموقع صحبت کرده و اعلام موضع کنند.
توجه کافی و یا حتی بیشتری به کارمندان دورکار داشته باشید
سطح اعتماد کارکنان ارتباط مستقیم و بسیار نزدیکی با حضور فیزیکی آنها در محیط کار و سازمان دارد. کارمندان دورکار (و یا ترکیبی) ممکن است احساس انزوا بیشتری داشته باشند و همین امر ممکن است آنها را از سازمان دور کند.
مراقب باشید که اهمیت بیشتری به گروه کارمندان حضوری ندهید و تفاوتی بین این دو گروه قائل نباشید. این موارد میتواند برای کاهش نابرابری در قبال کارمندان دورکار بسیار مفید باشد:
-
شما میتوانید احساس اعتماد بین کارمندان را از طریق ایجاد یک فرهنگ کار مجازی و جذاب بیشتر کنید. در این فرهنگ جدید، همکاری اعضای گروه (فارغ از سایر مسائل) بیشترین اهمیت را باید داشته باشد.
-
مراقب باشید که بازخوردهایی دلسوزانه ارائه میکنید و کارمندان را برای حضور فیزیکی و کار حضوری تشویق نکنید. بهعبارتدیگر، طوری رفتار و صحبت نکنید که افراد دورکار حس کنند یک مزیت و امتیاز را از دست دادهاند.
-
شما میتوانید احساس اعتماد را از طریق تشویق کارکنان دوکار به حضور در دورههای آموزشی توسعه و ارتقاء شغلی افرایش دهید.
Leave your comment