قیف فروش چیست؟
قیف فروش یکی از اصطلاحات مرسوم در زبان فارسی است که به فروشندگان و کسب و کارهایی اطلاق میشود که کالا یا خدمات خود را به طریقی غیرمستقیم و بدون اظهار واقعیت به مشتریان عرضه میکنند. این اصطلاح به ویژه در مواردی که اطلاعات یا تبلیغات ارائه شده با واقعیت تطابق ندارد، استفاده میشود.
معمولاً در قیف فروش، فروشنده با ارائه ادعاها یا توضیحاتی غلط یا مطمئنی، مشتری را ترغیب به خرید کالا یا خدمات میکند. این ممکن است شامل استفاده از ادعاهایی درباره کیفیت، عملکرد یا خصوصیات محصولات باشد که واقعیت را واضح نمیکنند.
به عنوان مثال، یک فروشنده قیف فروش ممکن است یک محصول را به عنوان "بهترین در بازار" تبلیغ کند، در حالی که واقعیت این ادعا قابل اثبات نیست یا اصلاً درست نیست.
مصرفکنندگان باید هوشیار باشند و هنگام خرید، به دقت محصولات را ارزیابی کرده و از منابع قابل اعتماد و توصیههای مستقل استفاده کنند تا از اینکه قیف فروشی را تجربه کنند، جلوگیری کنند.
یک قیف فروش میتواند با استفاده از گامهای زیر ساخته شود:
۱. مخاطب هدف خود را مشخص کنید
شما برای فهم اینکه چه محصولی جذابیت دارد، نیاز خواهید داشت که مخاطبان هدف خود را مشخص و علاقههای آنان را بررسی کنید. قیف فروش شما به وسیلهی جمعآوری اطلاعات بیشتر با در نظر گرفتن مخاطب هدف، بهینهتر میشود. فقط لازم است به مشتریانی که به شما نیاز دارند، دست پیدا کنید.
۲. جلبتوجه کنید
گام بعدی این است که با جلبتوجه مشتریان به محصول خود، آنان را به قیف فروش خود وارد کنید. مشاغل میتوانند این کار را با ایجاد محتوای باکیفیت انجام دهند که مخاطبان هدف را درگیر خود میکند. وبلاگ ها، ویدئوها و تبلیغات میتوانند از جمله نمونههای محتوا باشند.
۳. یک صفحهی وبسایت مرجع ایجاد کنید
محتوایی مانند تبلیغات باید مشتریان احتمالی شما را به صفحهی اصلی برساند. این صفحهی مرجع باید شامل ۱ پیشنهاد تبلیغاتی باشد که مشتریان احتمالا آن را میپذیرند. در اینجا تمرکز باید روی تبدیل مشتری بالقوه به مشتری خریدار باشد. حتما فراخوان خاصی را در نظر بگیرید که مشتری را به مرحلهی بعدی قیف فروش هدایت میکند.
۴. به مشتریان احتمالی و افراد متمایل، ایمیل ارسال کنید
یک کمپین ایمیل با محتوای باکیفیت برای مشتریان بالقوه و افراد متمایل ارائه دهید. اغلب ایمیل ارسال کنید، ولی نه خیلی زیاد؛ علاوه بر این، میتوانید درمورد محصولتان مطالب آموزشی و همچنین درمورد شرکت خود اطلاعات اولیهای را ارائه کنید.
در پایان کمپین ایمیل، یک پیشنهاد تبلیغاتی در نظر بگیرید که به اقدام به خرید فرد منجر شود. بعد از اینکه برای مشتریان بالقوه اعتمادسازی کردید و آنها را به مشتری و در نهایت به مشتری وفادار تبدیل کردید، مهم است که رابطهی خوب خود را با مشتریان ادامه دهید.
ارسال ایمیل به مشتریان موجود را در کنار ارسال ایمیل به مشتریان بالقوه ادامه دهید. میتوانید از مشتریان موجود برای خریدهایشان تشکر کنید، تبلیغات اضافه ارائه دهید و از آنها دعوت کنید که در شبکههای اجتماعی شما را دنبال کنند. برقراری ارتباط منظم با مشتریان کلید جلب اعتماد و وفاداری آنهاست.
بهینهسازی قیف فروش
مراحلی وجود دارند که برای بهینهسازی قیف فروش خود جهت بازاریابی مؤثر، میتوانید آنها را انجام دهید:
۱. تمرکز
برای بهبود قیف فروش خود به قسمتهایی که در فواصل مراحل قیف فروش قرار دارند، بسیار توجه کنید؛ برای مثال، تمرکز بر قسمت بینِ مراحل تصمیمگیری و اقدام میتواند به شما کمک کند تا استراتژیهای فروش خود را برای کمک به مشتریان در تصمیمگیری و ایجاد فروش بهبود بخشید.
۲. تبلیغ
تبلیغات در بازاریابی مهم است، اما فقط روی یک تبلیغ تمرکز نکنید. اجرای چندین تبلیغ در طیفی از مکانها، از جمله سایتهای رسانههای اجتماعی، مهم است. شما میخواهید برای مخاطبان گستردهای جذاب باشید، بنابراین میخواهید آنها بتوانند تبلیغات شما را به هرکجا که میروند، مشاهده کنند.
۳. ارزیابی
حتما صفحههای اصلی را آزمایش کنید تا ببینید که چه راهکارها، طرحبندیها، محتوا و مضامینی برای مخاطبان هدف شما بهترند. مطمئن شوید که پیشنهادها و فراخوانهای تبلیغاتی شما با هم همسو و همهی این اطلاعات دقیق هستند.
میتوانید استراتژیهای ایمیل خود را ارزیابی کنید تا دریابید که چه چیزی بیشترین جذابیت را برای مخاطبان شما دارد؛ همچنین، ممکن است ایدهی خوبی باشد که پیشنهادهای خود را نیز آزمایش کنید؛ برای مثال، میتوانید از مخاطبان خود سؤال کنید که ارسال رایگان را ترجیح میدهند یا تخفیف در محصول را.
۴. پیگیری
برای بهینهسازی باید نتایج استراتژیهای بازاریابی خود را پیگیری کنید؛ همچنین، میتوانید نرخ ماندگاری مشتری یا تعداد مشتریانی که چندین بار به شما مراجعه کردهاند و نیز درصد مشتریانی که محصولات شما را به دوستان و خانواده خود توصیه میکنند، پیگیری کنید.
نمونهای از قیف فروش
مثال زیر مفهوم قیف فروش را نشان میدهد:
کسبوکاری تیشرتهای وینتیج (Vintage) را با پایهی مشتری متنوع، که شامل مردان و زنان ۱۸ تا ۳۰ سال است، میفروشد. این گروه سنی به فعالیت در سایتهای رسانههای اجتماعی تمایل دارد، بنابراین تبلیغات خود را در این سایتها انجام میدهید.
این تبلیغ ترافیکِ وب را به یک صفحهی مرجع خاص هدایت میکند که فقط یک صفحهی وب است که با کلیک مشتری روی تبلیغات ظاهر میشود. کسبوکارِ موردنظر در این صفحهی وب مشوقهایی مانند کتابهای الکترونیکی و فیلم رایگان را در ازای دریافت ایمیل مشتری تعیین کردهاست. وقتی مشتری آدرس ایمیل خود را ارائه میدهد، از مشتری بالقوه به مشتری واقعی تبدیل میشود.
هنگامی که کسبوکار موردنظر آدرسهای ایمیل مشتریان واقعی را دریافت کرد، میتواند به حرکت مشتریان در مسیر قیف فروش کمک کند. اکنون که این کسبوکار لیستی از ایمیلها را در اختیار دارد، میتواند محتوای روزمرهی مربوط به تیشرتهای خود را به آنان ارسال کند؛ علاوه بر این، میتواند اطلاعات طراحی، نحوهی تولید پیراهن و نحوهی سازگاری پیراهن با جدیدترین ترندهای مد را به اشتراک بگذارد.
کسبوکار موردنظر پس از ارسال چند ایمیل درمورد تیشرتهای خود به هریک از آدرسهای ایمیل، تصمیم میگیرد که با سفارش اول هر مشتری یک کوپن ۱۵٪ تخفیف به او ارائه دهد که این امر کمک میکند که بهسرعت تیشرتهای خود را بفروشد.
این کسبوکار لیست ایمیل جدیدی را تهیه میکند که شامل ایمیل مشتریانی است که با استفاده از کوپن تبلیغاتی ۱۵٪ تخفیف تیشرت خریدهاند. اینها مشتریانی هستند که به انتهای قیف فروش رسیدهاند و اکنون وظیفهی کسبوکار است که این مشتریان را برای خریدهای آتی تیشرت بازگرداند.
این کسبوکار میتواند از لیست ایمیل جدید خریداران خود برای ارسال محتوای جدید و بهروزشده دربارهی تیشرتهای خود به مشتریان استفاده کند؛ بهعلاوه، میتواند خرید تیشرت را به عنوان هدیه برای شخص دیگری نیز پیشنهاد دهد.
کسبوکار موردنظر با این روشها از مشتریان خود بابت کارشان تشکر میکند و میخواهد که خرید تیشرت را ادامه دهند. هنگامی که مشتریان به انتهای مسیر قیف فروش میرسند، مشاغل باید برای حفظ آنان کار خود را هیجانانگیز نگه دارند. مشتریان تمایل دارند به مشاغلی که محصولاتی را با کیفیت بالا تولید میکنند و همیشه محتوای خود را بهروز نگه میدارند، وفادار بمانند.
در آخر
بازاریابی کمک میکند که کسبوکارها برای طیف وسیعی از مشتریان جذاب به نظر برسند و همچنین سبب فروش آنها میشود. در نهایت، تمام انواع مشتریان، از مشتریان بالقوه گرفته تا خریداران در گروههای مختلف، درون قیف فروش قرار میگیرند.
دانستن چیستی و چگونگی عملکرد قیف فروش به شما در رسیدن به مخاطب موردنظر و پیادهسازی موفقترین استراتژی بازاریابی در کسبوکارتان کمک میکند.
Leave your comment